Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Бадемови бисквити с брашно от рожков и лимец

Бадемови бисквити с брашно от рожков и лимец

Бадемови бисквити с брашно от рожков и лимец
Снимка: Росица Петрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Хрупкави бисквити, които да си похапнете с чашата следобедно кафенце Да ви е сладко"

Необходими продукти

  • бадеми - 100 грама (нарязани или смлени)
  • банани - 1 хубаво узрял
  • кокосово масло - 40 грама
  • мед - 3 пълни с.л.
  • брашно от лимец - 8 пълни с.л. пълнозърнесто
  • ленено семе - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • брашно от рожков - 1 с.л. (или какао)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разтопете на водна баня меда с кокосовото масло.

Намачкайте банана до гладко пюре. Добавете маслото с меда, индийското орехче и джинджифила. Разбъркайте хубаво.

Отделно пресейте брашното с бакпулвера и какаото. Добавете ги към горната смес.

Накрая прибавете пасираните бадеми и отново разбъркайте хубаво.

Оставете сместа да почине за 15-тина минути.

Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с хартия за печене.

Намокрете ръцете си и оформете топчета от тестото. Сплесквайте ги леко, за да се оформят бисквити.

Изпечете бадемовите бисквити до готовност - около 15-18 минути.

Бадемовите бисквити с брашно от рожков и лимец са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: