Начин на приготвяне
В помощта на ръкавици почистете копривата. Измийте и отцедете в гевгир. Попарете я за 2-3 минути в студена вода.
Извадете и щом изстине, нарежете. В мазнина сотирайте зеления лук, добавете чушката и моркова към него, нарязани на парченца.
Разбъркате и задушете зеленчуците под капак. Сложете моркова и корените от магданоз във водата от варенето на копривата.
Добавете ориза, настърганите домати и копривата. Гответе чудната копривена супа 15 мин., овкусете с джоджен, счукан чесън, сол, черен пипер.
Запържете брашното до златисто в маслото.
Сервирайте готовата супа с ориз в компанията на орехи, лют пипер и кисело мляко.
Оризовата супа с коприва и орехи е много вкусна!