Начин на приготвяне
Първо пригответе крема. В 100 мл от прясното мляко разтворете пудинга.
Останалите 400 мл мляко сипете в тенджерка. Добавете кафявата захар и кипнете на слаб огън, като бъркате постоянно. Сипете вътре пудинга и бъркайте до сгъстяването на крема.
Свалете от огъня и добавете начупения шоколад. Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади.
Разбийте течната сметана с пудрата захар и маскарпонето.
Отделете половината от пудинга и го сипете в разбития сметанов крем. Добавете и останалия пудинг.
Напълнете кошничките и оставете да се стегнат.
За глазурата загрейте сметаната и разтворете вътре шоколада. Залейте кошничките и ги поръсете със захарните перлички.
Кошничките с шоколадов крем и глазура са много сполучливи.