Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Печен ориз с бутчета и зеленчуци

Печен ориз с бутчета и зеленчуци

Печен ориз с бутчета и зеленчуци
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Любима ни е тази комбинация от печен ориз и бутчета"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки бутчета - 600 г
  • праз - 1 стрък
  • олио - 20 мл
  • сол - на вкус
  • подправка за пиле - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 4 зърна
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета, подсушете и овкусете с олиото, чубрицата, подправката за пиле и черния пипер. Сложете в чиния с фолио и приберете в хладилника.

Измийте праза, почистете и нарежете. Обелете и настържете морковите.

Разтопете маслото и запържете в него морковите и праза. После сложете ориза и вода. Овкусете с черен пипер и сол.

Намазнете тавата и сипете ориза, когато се свари.

Сложете бутчетата върху него. Печете пилето с ориз на 180 градуса.

После оризът на фурна е готов.

Печеният ориз с бутчета и зеленчуци е много вкусен!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: