Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Печени шишчета от пилешки трътки

Печени шишчета от пилешки трътки

ЗориЗори
Новак
15515k
Печени шишчета от пилешки трътки
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пилешки шишчета - истинска вкусотия"

Необходими продукти

  • трътки - 600 г
  • чесън - 1/4 к.л. на люспи
  • унисос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре трътките от перушина ако има, както и маслената жлеза. Измийте и отцедете.

Смесете унисоса, соевия сос, лимоновия сок, чесъна, олиото и черния пипер. Сложете трътките в сместа и разбъркайте. Оставете за половин час.

Покрийте с алуминиево фолио в тава, намазнете. Нанижете трътките на шишчета и наредете в тава.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Печете апетитното мезе за 25 минути на 180 градуса.

Поднесете печените шишчета от пилешки трътки с любимо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: