Начин на приготвяне
Кипнете вода за пастата.
През това време наситнете бекона и лука.
Загрейте зехтина. Запържете лука до омекване, прибавете бекона и пържете до хубав златист цвят.
Намалете силата на огъня и сипете готварската сметана. Не спирайте да бъркате, за да не залепва по дъното. Посолете леко.
Сипете фусилите във врящата вода, в която сте пуснали щипка сол. Бъркайте постоянно през първата минута, за да не залепва пастата.
Към соса добавете фусилите на части. Налейте и малко вода от варенето, разбъркайте добре.
Настържете по-голямата част от трюфела и грана панаданото. Увеличете силата на огъня и бъркайте до сгъстяване.
Сервирайте пастата топла, като върху всяка порция поръсите с останалото сирене и трюфел.
Сметановите фусили с трюфели са много вкусни.