Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Вкусна супа с пачи крак и мляко

Вкусна супа с пачи крак и мляко

Вкусна супа с пачи крак и мляко
Снимка: Росица Маринова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ако обичате гъби, значи ще се влюбите в тази супичка"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • пачи крак - 600 г гъби
  • прясно мляко - 300 мл
  • краве масло - 30 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • копър - половин връзка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите пачи крак. Нарежете и лука на ситно. Сложете маслото в тенджера да загрее. Сипете лука и задушете за 1 мин.

Добавете гъбите и солта, разбъркайте пет минути до омекване. Добавете черен и червен пипер, разбъркайте.

Сипете водата и млякото. Варете апетитната гъбена супа за 20 мин., бъркайте от време на време.

Когато в готова, поднесете вкусната супа с пачи крак и мляко с копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: