Кебапът на бай Данчо

Кебапът на бай Данчо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако се питате кой е любимият ни кебап, този на бай Данчо е"

Необходими продукти

  • лук - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г без кост
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • брашно - 3 с.л.
  • червено вино - 1/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сминдух - 1 щипка
  • сол - за ориза
  • масло - за ориза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на хапки. Почистете и настържете лука. Запържете месото, към него добавете лука.

Разбъркайте и поръсете червен пипер, сминдух, черен пипер. Сипете топла вода 5-6 ч.ч., добавете дафинов лист и варете до готовност на месото. После посолете и добавете доматеното пюре.

Разредете брашното с малко вода и сипете в кебапа. Сипете червеното вино и варете още малко без капак.

Поднесете свинския кебап с варен ориз. Свалете в солена вода ориза, отцедете и сложете масло, разбъркайте.

Кебапът на бай Данчо е готов!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: