Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Доматена яхния с кюфтета

Доматена яхния с кюфтета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Доматена яхния с кюфтета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"По-вкусна доматена яхнийка няма да опитате"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 к.ч.
  • брашно - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче телешки
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и лука на ситно и ги задушете в дълбока тенджера с малко мазнина.

Поръсете ги с малко червен пипер и сипете 2 ч.ч. гореща вода. Добавете и ориза.

Омесете каймата заедно с предварително накиснатия ориз и подправките.

Оформете ги от нея малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в голям тиган.

Към ориза сипете настърганите домати, бульона и овкусете с подправките.

Размийте вкусната яхния с малко разтворено във вода брашно.

Сипете виното и добавете кюфтенцата.

След няколко минути я махнете от котлона.

Доматената яхния с кюфтета е много вкусна.

По желание я поднесете с няколко лъжици кисело мляко и нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: