Начин на приготвяне
Нарежете морковите и лука на ситно и ги задушете в дълбока тенджера с малко мазнина.
Поръсете ги с малко червен пипер и сипете 2 ч.ч. гореща вода. Добавете и ориза.
Омесете каймата заедно с предварително накиснатия ориз и подправките.
Оформете ги от нея малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в голям тиган.
Към ориза сипете настърганите домати, бульона и овкусете с подправките.
Размийте вкусната яхния с малко разтворено във вода брашно.
Сипете виното и добавете кюфтенцата.
След няколко минути я махнете от котлона.
Доматената яхния с кюфтета е много вкусна.
По желание я поднесете с няколко лъжици кисело мляко и нарязан на ситно магданоз.