Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско с картофи и моркови

Печено свинско с картофи и моркови

Печено свинско с картофи и моркови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3
"Дами, мъжете обичат точно такива класически ястия като това печено свинско с картофки"

Необходими продукти

  • лук - 6 малки глави
  • свински джолан - 1 кг (с кожа)
  • картофи - 500 грама
  • моркови - 200 грама
  • зеленчуков бульон - 150 мл
  • бахар - 3 зърна
  • бяло вино - 200 мл
  • мащерка - 1 к.л.
  • зехтин - 30 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • балсамов крем - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана. Направете леки разрези по повърхността му.

Смесете в купчка меда, подправките, балсамовия крем, зехтина и лимоновия сок. Намажете хубаво джолана с ароматната смес, втрийте старателно.

Покрийте и приберете джолана в хладилник за половин час.

Почистете и нарежете на едри парчета зеленчуците.

В гювеч сложете джолана, а отстрани разпределете зеленчуците. Сипете булона и виното, пуснете зърната бахар и сложете капака.

Сложете гювеча в студена фурна, включете на 170 градуса. Печете свинското около часа и махнете капака, увеличете градусите на 200 и печете още 15-тина минути.

Печеното свинско с картофи и моркови е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: