Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Солени тиганички с кашкавал

Солени тиганички с кашкавал

Солени тиганички с кашкавал
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Най-любимата ни закуска са тези тиганички с кашкавал"

Необходими продукти

  • брашно - 3 с.л. (или колкото поеме)
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • сирене - 50 грама (натрошено)
  • яйца - 1 брой
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • самардала - 2 щ.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко с бакпулвера, олиото, солта и самардалата. Разбъркайте и добавете натрошеното сирене, разбитото яйце и настъргания кашкавал.

Лъжица по лъжица добавете брашното - колкото се налага за получаване на гъсто тесто.

Загрейте олио в тиган и изпържете тиганичките, като гребвате от тестото със супена лъжица.

Поднесете солените тиганици с айрян.

Солените тиганички с кашкавал са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: