Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с бекон и гъби

Пилешки руладини с бекон и гъби

Пилешки руладини с бекон и гъби
Снимка: Добринка Петкова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разнообразете менюто си тази седмица с тези толкова вкусни пилешки руладини"

Необходими продукти

  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 100 г стерилизирани
  • пилешки филета - 4 бр. (2 пеперуди)
  • топено сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • брашно
  • сол
  • галета
  • за соса
  • сметана - 250 мл за готвене
  • бяло вино - 50 мл
  • гъби - 250 г стерилизирани
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете 4 пилешки пържоли и ги начукайте леко да станат по-тънки. Поръсете сол и черен пипер.

В края на всяка пържола сложете по парче топено сирене, гъби и кашкавал. Завийте на руло.

Панирайте пилешките руладини в брашно, яйца и галета. Пържете до готовност. Отцедете върху хартия.

Задушете гъбите, поръсете с брашно и разбъркайте. Сипете виното, после сметаната и подправки.

Разбъркайте и поднесете руладините със сос.

Пилешките руладини с бекон и гъби може да поднесете в компанията на гарнитура по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: