Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак с мед и горчица на фурна

Лаврак с мед и горчица на фурна

Лаврак с мед и горчица на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • лаврак - 2 броя
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • лимони - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • копър - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре двата лаврака и направете 4-5 напречни разреза и от двете им страни.

Разбийте в подходяща купа лимоновия сок с горчицата, тахана, оцета и меда. Добавете зехтина и наситнения копр.

Посолете и поръсете с черен пипер рибите. Нарежете лимона и сложете резените в коремчето на всяка риба.

Намажете рибите с ароматния сос и ги сложете в тава за печене.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете рибата до готовност - около 20 минути.

Лавракът с мед и горчица на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: