Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с гарнитура

Пилешки крилца с гарнитура

АлбенаАлбена
Новак
458
Пилешки крилца с гарнитура
Снимка: Албена
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето как и вие да мариновате вашите пилешки крилца"

Необходими продукти

  • кока кола - 300 мл
  • моркови - 500 грама
  • пилешки крилца - 1 килограм
  • соев сос - 60 мл
  • оцет
  • олио
  • куркума
  • кимион
  • мед
  • сол
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете крилцата и ги нарежете на две.

Прехвърлете ги в купа, залейте ги със соевия сос и оставете да се мариноват за 20-тина минути.

Междувременно почистете и обелете морковите. Нарежете ги с белачка до получаването на тънки лентички. Сипете ги в купа и ги залейте с вряща вода. Оставете да престоят така 6-7 минути.

Запържете пилешките крилца за 5 минути в малко олио. Прибавете в тигана останалия соев сос и колата. Разбъркайте и оставете да изпаряване на течността и сгъстяване. Поръсете крилцата със сусама.

Отцедете добре морковите от течността.

Сипете оцет в касеролка (колкото да покрие дъното), добавете кимион и куркума, разбъркайте.

Сложете на огъня и щом оцета кипне, свалете и и охладете. Добавете меда и разбъркайте, овкусете морковите.

Поднесете пилешките крилца с морковената салата. Поръсете с нарязан пресен лук.

Пилешките крилца с гарнитура са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: