Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки крилца с картофи

Мариновани пилешки крилца с картофи

Мариновани пилешки крилца с картофи
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Пригответе си по-голяма тава и я напълнете с пилешки крилца и картофи"

Необходими продукти

  • картофи - 2 кг
  • пилешки крилца - 15 броя
  • масло - 100 грама
  • печурки - 250 грама
  • билкова марината
  • брашно - 1 с.лъжица
  • естрагон - 6 стръка
  • медена горчица - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонова бира - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • пресни подправки - мащерка, розмарин и естрагон
  • чеснов пипер - 1 ч.л.
  • хималайска сол
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете крилцата и ги измийте. Подсушете ги и ги сложете в дълбока купа.

Пригответе ароматната марината. За целта прибавете всички посочени продукти в блендер.

Добавете три от стръкчетата пресен естрагон. Пасирайте и залейте пилешките крилца. Разбъркайте и оставете в хладилник за една нощ.

На следващия ден почистете и нарежете гъбите и картофите.

Намазнете кръгла тава. На дъното разпръснете останалите стръкове естрагон. Наредете гъбите и картофите, а върху тях разположете маринованите крилца.

Полейте всичко с останалата марината и лимоновата бира.

Овкусете с розмарина и мащерката. Покрийте с фолио и печете в умернео загрята фурна около час. Свалете фолиото и запечете до апетитен загар.

Маринованите пилешки крилца с картофи са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: