Начин на приготвяне
Почистете крилцата и ги измийте. Подсушете ги и ги сложете в дълбока купа.
Пригответе ароматната марината. За целта прибавете всички посочени продукти в блендер.
Добавете три от стръкчетата пресен естрагон. Пасирайте и залейте пилешките крилца. Разбъркайте и оставете в хладилник за една нощ.
На следващия ден почистете и нарежете гъбите и картофите.
Намазнете кръгла тава. На дъното разпръснете останалите стръкове естрагон. Наредете гъбите и картофите, а върху тях разположете маринованите крилца.
Полейте всичко с останалата марината и лимоновата бира.
Овкусете с розмарина и мащерката. Покрийте с фолио и печете в умернео загрята фурна около час. Свалете фолиото и запечете до апетитен загар.
Маринованите пилешки крилца с картофи са много вкусни.