Начин на приготвяне
Смесете маята със захарта и малко от водата. Разбъркайте и оставете да шупне.
В голяма купа сипете пресятото брашно. Добавете солта, разтопеното масло и готовата мая.
Сипете останалата вода и разбъркайте. Постепенно замесете меко тесто, което продължава да се меси в продължение на 10-тина минути.
Покрийте и оставете тестото да втаса.
Разделете на равни части готовото тесто. Оформете бретцелите.
Кипнете водата в тенджерка, разтворете содата. Потопете всеки бретцел за около 5 секунди.
Намазнете тава и наредете бретцелите. Оставете да втасат, след което ги поръсете с едра сол.
Загрейте фурната и ги изпечете до готовност.
Бретцелите с едра сол са много вкусни.