Начин на приготвяне
Нарежете на чесъна, лука, зелената чушка и моркова на ситно и го задушете в дълбок тиган с малко олио.
Сипете булгура и го овкусете със солта, кимиона, сладкия и лютия пипер.
Добавете доматеното пюре и налейте горещата вода.
Щом заври водата, добавете сварения боб и нарязания на ситно джоджен.
Почистете зелените чушки от семките и ги напълнете с тази плънка.
Затворете ги с капачетата и ги наредете в леко намаслена тава за печене.
Залейте пълнените чушки с няколко чаши гореща вода и ги залейте с малко мазнина.
Сложете ги да се печат за около 40 минути на 180 °C.
Поднесете ги с гарнитура по избор.
Пълнените чушки за пости са много вкусни.
Тези пълнени чушки са безспорно много вкусни, но препоръчваме да опитате и пълнени чушки със сос - ще си оближете пръстите!