Начин на приготвяне
Измийте и сложете пуешките бутчета в тенджера под налягане. Сипете 2-3 скилидки чесън, нарязания лук, картофа, един морков, магданоза, наситнени. Овкусете с черен пипер на зърна, сол и зехтин.
Сипете вода до покриване от един пръст над продуктите и варете 40 минути. После поставете бутчетата в огнеупорна тава с капак. Намажете ги с горчица, поръсете с мащерка, червен пипер, смлян черен пипер.
Нарежете другия морков и го прибавете при месото заедно с останалите скилидки чесън. Прецедете бульона от варенето и сипете един пръст от него в тавата за печене.
Сипете бяло вино. Разпределете парченца масло върху месото. Печете бутчетата под капак за 20 мин. на 200 градуса.
Махнете капака и допечете.
Сервирайте печените пуешки бутчета с моркови с варен ориз.