edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Фунийки»Каноли с маскарпоне и шамфъстък

Каноли с маскарпоне и шамфъстък

Каноли с маскарпоне и шамфъстък
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
17/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако не сте ги опитвали досега, добро начало са точно тези каноли с маскарпоне и шамфъстък"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • пудра захар - 30 г
  • белтъци - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • какао - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • марсала - 4 с.л.
  • За крема
  • ванилия
  • пудра захар - 5 с.л.
  • маскарпоне - 400 г
  • бадемово масло - 1 с.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л.
  • шамфъстък - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с тестото.

В купа изсипете сухите съставки, направете кладенче и добавете яйцето, маслото и марсалата.

Замесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 1 час.

Разточете го на тънка кора и нарежете кръгчета от нея.

Намазнете формите за фунийки и около тях увийте кръгчетата, които предварително сте намазали с малко белтък в единия край, за да залепнат.

Изпържете ги на маслена баня и ги махнете от формичките.

За крема разбийте маскарпонето с пудрата захар и добавете останалите съставки.

Напълнете тези вкусни и лесни фунийки с този крем с помощта на шприц.

Поръсете ги с пудра захар и им се насладете.

Канолите с маскарпоне и шамфъстък са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: