edin.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран с чесън на скара

Шаран с чесън на скара

13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре шарана и го нарежете на парчета.

Наредете ги в дълбока тава и ги поръсете със сол, черен пипер и пресован чесън.

В малка купичка смесете виното, зехтина и лимоновия сок - изсипете сместа върху рибата и я оставете да престои така за около 60 минути.

Печете рибата на скарата за около 5 минути от всяка страна.

Поднесете печената риба с лимон и гарнитура по избор.

Шаранът с чесън на скара е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: