Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга на скара с чесън

Сьомга на скара с чесън

Сьомга на скара с чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Вижте правилните съставки, с които да овкусите вашата сьомга преди да я опечете на скарата"

Необходими продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре рибата и я посолете.

Пресовайте чесъна с добра преса за чесън и го смесете със зехтина и нарязания на ситно магданоз.

Оставете маринатата да се утаи и намажете сьомговите котлети само с мазнината.

Изпечете ги и от двете страни на скарата.

Малко преди да ги махнете намажете горната страна на печената риба отново с чесновата смес.

Поднесете я с гарнитура по избор.

Сьомгата на скара с чесън е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: