edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Чорба от паламуд с картофи и моркови

Чорба от паламуд с картофи и моркови

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
2413k11
14/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Много вкусна рибена чорбичка"

Необходими Продукти

  • паламуд - 800 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • растително масло - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • девисил - 4 зелени стръка
  • За рибния бульон
  • лук - 1 бр.
  • пащърнак - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, разделете я на части и я сложете в тенджера с 1 и 1/2 л вода.

Добавете подправките и зеленчуците за бульона и го оставете да кипне.

Намалете котлона и оставете рибата да се свари.

Почистете другите зеленчуци и ги нарежете на ситно.

Сотирайте ги леко в друга голяма тенджера с малко мазнина.

Извадете рибата и прецедете бульона.

Изсипете го при зеленчуците в тигана и почистете рибата от костите. Добавете ги към другите продукти.

Пригответе застройката от млякото, лимоновия сок и киселото мляко и я изсипете към рибената чорба.

При поднасяне я овкусете с лимонов сок и нарязан на ситно девесил.

Чорбата от паламуд с картофи и моркови е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: