Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчетата на баба с мас и сирене

Рогчетата на баба с мас и сирене

Рогчетата на баба с мас и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Когато кажете, тогава ще станем сутринта, за да хапнем и ние от тези рогчета"

Необходими продукти

  • брашно - 700 г
  • мас - 150 г разтопена
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 20 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • за плънката
  • белтъци - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с топла вода и захар и я оставете настрана.

След това в голяма купа сипете брашното и добавете маята, солта, яйцата и разтопената мас.

Замесете меко тесто и го оставете да втасва за около 30 минути.

Разделете го на 15 части, като всяка една сплескайте с длани на правоъгълна форма.

Пригответе плънката от натрошено исрене и разбит белтък и сложете в средата на тестото от нея.

Оформете всички рогчета и ги наредете в тава. Покрийте ги с кърпа за около 20 минути.

Намажете ги с разбит жълтък и ги печете до готовност на 180 °C.

Рогчетата на баба с мас и сирене са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: