Начин на приготвяне
Накъсайте пилето на порции и оставете гръбнака цял.
Сварете го в голяма тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Махайте образувалата се пяна по време на варенето.
Нарежете лука на ситно и го добавете в тенджерата заедно с черния пипер, чушката и моркова.
Измийте ориза и го сложете в купа с леко подсолена студена вода.
Нарежете другата глава лук на ситно и го запържете за кратко.
Добавете ориза и продължете да пържите още няколко минути.
Изсипете ориза в тава по цялото дъно и отгоре разпределете нарязаното месо без гръбнака.
Налейте около 1.200 л от бульона в тавата и овкусете със сол.
Сложете из цялото пиле парчета масло и го сложете да се пече на 180 °C за около 40 минути.
Извадете ориза на фурна и го оставете да се задуши под кърпа за около 15 минути.
Оризът на фурна с пилешко и зеленчуци е много вкусен.