Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешки гювечета с гъби и топено сирене

Пилешки гювечета с гъби и топено сирене

Пилешки гювечета с гъби и топено сирене
Снимка: Потребител#182454
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Всеки ден бихме хапвали от тези вкусни гювечета. Да, не преувеличаваме изобщо"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • гъби - 250 г
  • топено сирене - 4 бр. триъгълничета
  • краве масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо и го овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете лука, гъбите и доматите на ситно и ги запържете в голяма тенджера с малко олио.

Нарежете месото на ситно и го добавете в тенджерата.

Оставете го да поври и малко след това добавете всички подправки.

Вземете четири глинени гювечета и във всяко едно сложете малко масло.

Разпределете зеленчуците и месото и отгоре добавете нарязани кисели краставички и по едно топено сиренце.

Чукнете отгоре по едно яйце и сложете вкусните гювечета да се печат до готовност на 200 °C.

Малко преди да ги извадите ги поръсете с настърган кашкавал.

Пилешките гювечета с гъби и топено сирене са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: