Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Шкембе с гъби на саче

Шкембе с гъби на саче

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Само един поглед ви трябва към снимката на това шкембе с гъби на саче, за да се решите и вие да го сготвите"

Необходими продукти

  • гъби - 100 г
  • краве масло - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • шкембе - 200 г сварено
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте шкембето и го сварене. Сложете тиган с масло и запържете в него гъбите, нарязани.

Нарежете шкембето, обелете и пресовайте чесъна. Добавете гъбите при шкембето и чесъна, овкусете с червен пипер и сол.

Сипете в тава и поръсете с настърган кашкавал.

Сложете вкусното мезе да се пече за пет минути, докато кашкавалът се разтопи.

Насладете се на шкембето с гъби на саче.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: