Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи и зеленчуци в гювеч

Свинско с картофи и зеленчуци в гювеч

Свинско с картофи и зеленчуци в гювеч
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински бут - 700 г
  • домати - 200 г
  • праз - 2 стръка
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Нарежете праза на дребно и го запържете заедно с чушките и морковите.

Прехвърлете ги в гювеч и добавете нарязаните на едро кубчета картофи.

Овкусете ги със сол, черен пипер, чубрица и нарязан на ситно магданоз.

Сипете доматите и разбъркайте вкусния гювеч. Налейте гореща вода до 1/3 на продуктите.

Сложете го да се пече на 180 °C за около час и половина.

Свинското с картофи и зеленчуци в гювеч е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: