Edin.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с гъби и стафиди

Пълнен шаран с гъби и стафиди

Пълнен шаран с гъби и стафиди
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • шаран - 1 брой
  • стафиди - 80 грама
  • гъби - 150 грама
  • вода - 100 мл (приблизително)
  • бяло вино - 150 мл
  • целина - 1 стрък
  • лимон - 2 бр.
  • моркови - 2 броя
  • масло - 30 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте шарана. Нарежете лимоните на тънки резени и покрийте целия шаран, като сложете и в коремната кухина. Оставете в хладилника за една нощ - така ще премахнете по-тежката миризма, характерна за шарана.

Извадете шарана и отстранете лимоните.

Почистете зеленчуците и ги задушете в малко масло. Свалете от огъня и прибавете стафидите.

Напълнете шарана с тази плънка и фиксирайте с клечка за зъби или направо го зашийте.

Поставете пълнения шаран в тава за печене. Разпределете остатъка от плънката около него и сипете виното и вода, колкото да покрият зеленчуците.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете рибата до готовност.

Пълненият шаран с гъби и стафиди е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: