Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен шаран с гъби и доматен сос

Печен шаран с гъби и доматен сос

АнтоанетаАнтоанета
Новак
133
Печен шаран с гъби и доматен сос
Снимка: Антоанета
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • шаран - 2 кг.
  • печурки - 4 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • олио
  • сол
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 л сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте шарана, сложете в тава. Намазнете и сипете смлените на сок домати около шарана. Сложете гъби, лук и моркова.

Върху рибата наредете шайби лимон, посолете и сложете фолио на тава.

Печете шарана до готовност, после махнете фолиото и върнете за още няколко минути.

Печеният шаран с гъби и доматен сос е готов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: