Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Новогодишно руло с богата гарнитура

Новогодишно руло с богата гарнитура

НикиНики
Новак
13363k
Новогодишно руло с богата гарнитура
Снимка: Ники
2 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 800 г
  • бутертесто - 500 г
  • гъби - 400 г
  • бекон - 7 слайса
  • горчица - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • мащерка - 2 клонки
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • сол - едра за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това уникално солено руло гъбите и лука почистваме и нарязваме на дребно.

Лука задушаваме в тиган, добавяме нарязаните гъби и мащерката, готвим няколко минути и премахваме мащерката.

Овкусяваме си свинското контрафиле, на друг тиган го запържваме от всички страни, щом се охлади, го намазваме с горчица.

Но плота си слагаме прозрачно фолио, подреждаме бекона, слагаме равномерно гъбите и лука и върху тях - парчето месо.

Навиваме рулото плътно и поставаме в хладилника за 30 минути.

Бутертестото разточваме с дебелино около 3 см.

Изваждаме месото и премахваме фолиото, поставяме го в центъра, около него намазваме с жълтък.

Увиваме месото и изрязваме излишните краища.

Връщаме в хладилника за 10 минути. Намазваме рулото с бутертесто с жълтък, правим няколко разреза, поръсваме с едра сол.

Печем свинското руло на 200°C 20 минути, след това на 180°C 15 минути.

Изключваме фурната и оставаме новогодишното руло с богата гарнитура вътре 15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: