Начин на приготвяне
За това уникално солено руло гъбите и лука почистваме и нарязваме на дребно.
Лука задушаваме в тиган, добавяме нарязаните гъби и мащерката, готвим няколко минути и премахваме мащерката.
Овкусяваме си свинското контрафиле, на друг тиган го запържваме от всички страни, щом се охлади, го намазваме с горчица.
Но плота си слагаме прозрачно фолио, подреждаме бекона, слагаме равномерно гъбите и лука и върху тях - парчето месо.
Навиваме рулото плътно и поставаме в хладилника за 30 минути.
Бутертестото разточваме с дебелино около 3 см.
Изваждаме месото и премахваме фолиото, поставяме го в центъра, около него намазваме с жълтък.
Увиваме месото и изрязваме излишните краища.
Връщаме в хладилника за 10 минути. Намазваме рулото с бутертесто с жълтък, правим няколко разреза, поръсваме с едра сол.
Печем свинското руло на 200°C 20 минути, след това на 180°C 15 минути.
Изключваме фурната и оставаме новогодишното руло с богата гарнитура вътре 15 минути.