Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с картофи и бира

Печено пиле с картофи и бира

Печено пиле с картофи и бира
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Биричката прави печеното пиле с картофките още по-неустоимо, но трябва да присъства не само в рецептата, но и на масата при хапването"

Необходими продукти

  • пиле - 1 брой (охладено)
  • подправка за пиле - 1 с.л.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 6 броя
  • картофи - 500 грама
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • масло - 100 грама
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го разрежете през гръбната кост. Натрийте го с малко олио и подправката за пиле.

Измийте и нарежете картофите. Лука нарежете на едро, а моровите на ивички. Овкусете ги с олио и зеленчуковата подправка и оставете да се овкусят за 30-тина минути.

След това прехвърлете пилето и зеленчуците в тава за печене. Поръсете с черен пипер на вкус и сипете чаша бира и малко топла вода.

Загрейте фурната на 160 градуса. Печете пилето, като от време на време го намазвайте с масло.

Увеличете градусите и печете до получаване на апетитен загар. По желание поръсете с червен пипер.

Печеното пиле с картофи и бира е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: