Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лападена манджа с булгур

Лападена манджа с булгур

Лападена манджа с булгур
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Много полезна и още по-вкусна лападена манджа"

Необходими продукти

  • булгур - 3/4 ч.ч.
  • лапад - 2 връзки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура, за да набъбне.

Почистете и измийте лапада. Попарете го с вряща вода, но само колкото да промени цвета си. Отцедете и го наситнете.

Нарежете двата вида лук и ги запържете в загрятото олио. Прибавете лапада и го запържете.

Поръсете с червен пипер и налейте гореща вода. Посолете.

Когато течността кипне, добавете отцедения булгур и варете манджата до готовност.

Поръсете с пресен джоджен и чесън, сервирайте веднага.

Лападената манджа с булгур е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: