Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Запечени дробчета с лук и печурки

Запечени дробчета с лук и печурки

НикиНики
Новак
13363k
Запечени дробчета с лук и печурки
Снимка: Ники
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Дробчета с лук и печурки - поднесете като основно или мезе"

Необходими продукти

  • гъби - 20 броя
  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 3 глава
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • соев сос
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте дробчетата, подсушете ги.

Нарежете лука и гъбите на тънки ленти. Сипете ги в тава за печене и ги овкусете със сол, соев сос и черен пипер.

Оваляйте дробчетата в брашно и ги сипете в тавата. Добавете още малко соев сос и полейте с олио, пак разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете дробчетата до готовност, като може да ги обърнете 1-2 пъти.

Поднесете биреното мезе топло.

Запечените дробчета с лук и печурки са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: