Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки с хрупкава коричка

Милинки с хрупкава коричка

Милинки с хрупкава коричка
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Вкусни милинки - мекички отвътре, хрупкави отвън. А и този аромат.."

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • сирене - около 200 г
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • заливка
  • шарена сол - 3 щипки
  • мас - 1 с.л. разтопена
  • краве масло - 2 с.л. разтопено
  • галета - 3 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в малко вода, добавете захарта и оставете да се активира. Замесете тесто за милинки с продуктите и оставете да втаса до увеличаване на обема.

Накъсайте малки топченца и потопете в смес от мазнините. Подредете милинките в тава 26 см и поръсете с натрошено сирене.

Сипете мазнината от топенето на милинки в тиган и затоплете. Добавете галета и разбъркайте за минутка. Махнете от котлона, добавете шарена сол и залейте милинките.

Печете милинките с хрупкава коричка за 40 мин. на 180 градуса. Поднесете и се насладете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: