Edin.bg»Рецепти»Баница»Много пухкава и вкусна баница

Много пухкава и вкусна баница

Много пухкава и вкусна баница
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Пухкава баничка за празник и делник - искаме парченце, моля"

Необходими продукти

  • кори за баница - 10 - 11 бро.
  • олио - за поръсване
  • плънка
  • яйца - 1 брой
  • олио - 70 мл
  • кисело мляко - 200 грама
  • сирене - 150 грама (натрошено)
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • заливка
  • сусам
  • сол - 2 щ. (или на вкус)
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • топено сирене - 2 триъгълничета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцето, добавете киселото мляко с угасената в него сода. Сипете олиото и натрошете сиренето. Разбъркайте много добре.

Подгответе правоъгълна тава за печене и я намазнете. Сложете по тясната страна половин кора, поръсете с малко олио и сложете отгоре другата половинка кора. Сипете отгоре 3 лъжици плънка.

Процедирайте по същия начин до изчерпването на корите. Нарежете на квадрати с остър нож.

Разбийте яйцата с прясното мляко, малко сол и наситненото топено сирене. Залейте баницата и най-отгоре поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете баницата около 30-35 минути.

Много пухкавата и вкусна баница е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: