Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински котлети на тиган

Мариновани свински котлети на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Мариновани свински котлети на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Не пропускайте нито една съставка при мариноването на тези свински котлети, за да се получат толкова вкусни"

Необходими продукти

  • свински котлети - 8 броя
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - около 500 мл (за мариноване)
  • кимион - 4 щ.
  • зехтин - 2 с.л.+ за поръсване (по желание)
  • черен пипер - 1 с.л. или на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на тънки ивички лука. Прехвърлете ги в дълбока купа, добавете котлетите и залейте с виното.

Разбъркайте добре и покрийте купата. Приберете в хладилник за 1 ден. Така пържолите ще се мариноват и ще омекнат.

Извадете ги от маринатата и леко ги подсушете. Слжоете ги върху дъска за рязане и леко ги начукайте. Натрийте ги с кимион и черен пипер, изчакайте да се поотпуснат.

Загрейте малко зехтин в тиган и изпечете котлетите и от двете страни. Не ги обръщайте често, за да не ги пресушите.

Поръсете със сол и още малко зехтин, сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Консумирайте пържолите докато още са топли, защото месото става по-жилаво, когато изсъхне.

Маринованите свински котлети на тиган са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: