Начин на приготвяне
Смесете брашното с масло до получаване на маслени трохи. Сипете солта във водата и започнете да добавяте с лъжица към трохите. Размесвайте с помощта на вилица. Водата може да бъде повече или по-малко - зависи от брашното.
Сипете брашно върху плота и разточете полученото тесто на кора с правоъгълна форма и дебелина около 1 см.
Мислено разделете кората на 3 части. Долната кора загънете към средата и покрийте с горния край. Получения пакет завъртете на 90 градуса и го разточете.
Отново загънете по същия начин и завъртете на 90 градуса, разточете и направете още едно прегъване, завъртане и накрая разточване.
Последно сгънете бутертестото и го завийте с фолио. Приберете във фризер, за да се охлади за няколко часа.
Извадете и го разточете на кора, дебела около 5 мм. Сложете кренвиршите по дължина и навийте на руло. Полученото руло нарежете на парчета.
Покрийте тава с хартия за печене и нарежете кренвиршките.
Загрейте фурната на 220 градуса. Изпечете закуските до готовност.
Бързите кренвиршки с бутер тесто са много вкусни.