Ориз с гъби и пилешко месо

Ориз с гъби и пилешко месо
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако за пореден ден се чудите каква вечеря да приготвите, нашето предложение е традиционно, но много вкусно - ориз с пилешко и гъби"

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама
  • пилешко месо - около 1 килограм
  • ориз - 1.5 ч.чаша
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка - за пиле
  • моркови - 1 брой
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 0.5 к.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете моркова и лука. Сипете ги директно в тавата за печене и ги задушете в малко мазнина. Когато поомекнат, прибавете нарязаните гъби.

Щом поомекнат гъбите, прибавете добре измития ориз и налейте чаша топла вода. Поръсете със сол и черен пипер, добавете наситнения магданоз.

Разбърквайте периодично и когато течността се усвои, сипете още 2 чаши вода.

Овкусете пилешкото месо с универсалната подправка и малко сол, разпределете го върху набъбналия ориз.

Покрийте с фолио. Включете фурната на 200 градуса.

Печете ориза около 45 минути, след което махнете фолиото и допечете още 10-тина минути.

Оризът с гъби и пилешко месо е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: