Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Гювечета»Гювечета с наденичка и зеленчуци

Гювечета с наденичка и зеленчуци

Гювечета с наденичка и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Вкусна идея за обяд или вечеря - гювечета със зеленчуци и наденички"

Необходими продукти

  • топено сирене - 50 грама
  • гъби - 2 броя
  • бекон - 50 грама
  • наденица - 1 бр.
  • чушки - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • кашкавал - 50 грама
  • сух риган - 1 щ. (сух)
  • люти чушки - 1 брой
  • яйца - 1 брой
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на едно гювече сложете маслото.

Нарежете наденицата и бекона, сипете ги в съда.

Нарежете на кубчета почистените чушка, гъби и домат. Най-отгоре разпределете нарязания кашкавал и топеното сирене. Поръсете с щипка риган.

Слжоете капака на гювечето. Сложете го във фурната, включете на 200 градуса и печете около 50 минути.

Извадете и чукнете яйцето, а отгоре сложете лютата чушка. Върнете във фурната да се запече яйцето.

Може да увеличите продуктите, ако искате повече порции.

Гювечетата с наденичка и зеленчуци са много вкусна идея.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: