Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Тапас»Бързи и лесни скариди по испански

Бързи и лесни скариди по испански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Бързи и лесни скариди по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Когато ни сервирате тези скаридки, да не забравите и бялото вино"

Необходими продукти

  • скариди - 400 грама (белени)
  • люти чушки - 1 малка, суха
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. наситнен
  • зехтин - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е типична испанска рецепта за тапас, а за да е още по-автентична трябва да използвате глинена форма с ниски стени.

Все пак, ако нямате такава, използвайте тиган.

Загрейте зехтина на умерен огън и пуснете цялата люта чушка.

Прибавете нарязания чесън и пържете за кракто. Добавете скаридите и ги посолете. гответе не повече от 2-3 минути.

Накрая поръсете с магданоз и поднесете топли.

Бързите и лесни скариди по испански са много вкусни, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: