Edin.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Панирани хапки от тофу по азиатски

Панирани хапки от тофу по азиатски

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
3
Панирани хапки от тофу по азиатски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Азиатската кухня ни е много любима, затова обичаме толкова и тези панирани хапки от тофу"

Необходими продукти

  • тофу - 1 килограм (нарязано на филийки)
  • зеленчуков бульон - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • брашно - 150 грама
  • зехтин - 4 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л. (или друг вид)
  • яйца - 1 леко разбито
  • зелен лук - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • шери - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте филийките тофу в брашното, след което ги топвайте в разбитото яйце.

Загрейте зехтина и изпържете хапките тофу до приятен златисто-кафяв цвят.

Смесете шерито с бульона, сусамовото олио и солта. Поръсете тофуто в с наситнения зелен лук и джинджифил, залейте с течната смес. Поръсете със сусам.

Надупчете леко сиренето с вилица и пържете до усвояване на течността.

Панираните хапки от тофу по азиатски са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: