Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Карначета с яйца и кашкавал

Карначета с яйца и кашкавал

Карначета с яйца и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страшна вкусотия се оказа това ястие с яйца и кашкавал"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр. варени
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - 100 г
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • карначета - 500 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите почистваме и сваряваме, след което нарязваме на колелца.

Поставяме тиган на котлона с маслото и малко олио и изчакваме да се разтопи.

Нареждаме резените картофи в загрятото масло, поръсваме със солта и черния пипер.

Оставяме да се запържат от едната страна и след това ги обръщаме от другата.

Почистваме си чесъна, лука и чушката, домата и нарязваме на ситно.

Вземаме си друг тиган, където запържваме съставките, като след това добавяме доматеното пюре.

Готовата смес изсипваме върху картофите, като върху тях нареждаме карначетата в кръгове.

Поставяме във фурната и печем на 220 °C за 10 минути.

Вадим и поставяме по 1 яйце във всеки кръг карначета.

Отгоре поръсваме с настърган кашкавал и отново поставяме във фурната за да се запекат.

Вадим и поднасяме карначета с яйца и кашкавал.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: