edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Така се прави кайма за кюфтета

Така се прави кайма за кюфтета

MiroslavaMiroslava
Новак
14
Така се прави кайма за кюфтета1 / 4
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
23
"Вече знаете как се правите кайма за кюфтета, така че нямате извинение да не врътнете едни още днес"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг свинска
  • хляб - 4 филии
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 връзки
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 4 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба без коричките във вода.

Сложете каймата в голяма купа и я овкусете с подправките.

Нарежете чесъна и магданоза на ситно, а лука на кубчета.

Добавете ги към каймата и я объркайте добре.

Изцедете филиите с ръце и ги добавете към каймата.

Чукнете вътре яйцето и отново объркайте каймата.

Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пържете до готовност.

Ето как се прави кайма за кюфтета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Истинските кюфтета се правят само от кайма, лук, черен пипер и чубрица ! Никакъв, хляб, никакви яйца и никакво брашно. Иначе всеки може да слага, каквото си иска...
16.03.2023 18:42
1