Начин на приготвяне
Смесете маята със захарта с малко топла вода в купичка, разбъркайте и оставете да шупне.
Пресейте брашното и добавете към него готовата мая, поръсете със сол. Постепенно замесете меко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, за да втаса.
Размекнатото масло смесете с 3-те лъжици брашно и водата, посолете леко.
От готовото тесто късайте и оформяйте малки топчета. Потапяйте ги в маслената смес, след което ги подреждайте в тава, като ги слагате едно до друго.
Полейте с останалата маслена смес. Оставете милинките да втасат още веднъж и ги намажете с разбитото яйце.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете милинките до готовност. Поръсете с пудра захар и ги поднесете.
Сливенските Милинки Оригинал са много вкусни!