Маслени полумесеци

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Новак
14718
Маслени полумесеци
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Внимавайте, защото с кафенцето можете да хапнете доста от тези маслени сладки"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • брашно - 400 грама
  • масло - 200 грама
  • пудра захар - 150 грама
  • ванилия - 1 шушулка или 1 есенция
  • прясно мляко - 0.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. на прах
  • пудра захар - няколко лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете пудрата захар с омекналото масло. Прибавете към тях бакпулвера, ванилията, разбитото яйце и прясното мляко.

На части добавете предварително пресятото брашно. Постепенно замесете меко тесто, което не бива да лепне.

Оформете готовото тесто като руло и го увийте във фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилника за 15-20 минути.

Нарежете го на колелца, които се оформят на фитили и леко се свиват, за да се получат като кравайчета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете масленките.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги печете до готовност - 10-15 минути.

Още топли ги оваляйте в пудрата захар, ароматизирана с 1 ванилийка.

Маслените полумесеци са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: