Маслени гевречета

MarianeMariane
Новак
6944
Маслени гевречета
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Още на закуска ли ще си хапнете от тези маслени гевречета?"

Необходими продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 140 г студено
  • пудра захар - 70 г
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • лимони - 1 бр. кора
  • яйца - за намазване
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме брашното в тава, прибавяме маслото, натрошена на парченца и разстриваме до получаването на трохи.

Прибавяме захарта, лимонената кора и жълтъците и внимателно замесваме.

От тестото откъсваме парченца колкото орех, овалваме с ръце дълги пръчици и увиваме като гевречета.

Поставяме гевречетата в тава, постлана с хартия за печене, мажем ги с разбито яйце и поръсваме с натрошени орехи. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: