Edin.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Постен боб с домати по сръбски

Постен боб с домати по сръбски

Постен боб с домати по сръбски
Снимка: Рая Андонова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Сърбите знаят как да приготвят най-вкусния постен боб"

Необходими продукти

  • домати - 2 бр.
  • боб - 500 г
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • копър
  • олио
  • лук - 5 глави
  • доматено пюре - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 2 ч.л. /може и лют/
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта. Отцедете му водата и сипете нова. Щом заври, отпенете. Добавете сол и олиото и гответе час. Измийте със студена вода сварения боб и отцедете.

Включете фурна на 170 градуса. Почистете и нарежете чесъна, лука и доматите. Сипете 10 с.л. олио и запържете лука. Добавете чесъна, после и доматите.

После сипете доматеното пюре и подправките, както и вода. След като заври, полейте с доматения сос боба в тава.

Печете боба на фурна за 45 мин.

Щом е готов, разбъркайте постния боб с домати по сръбски и поръсете с копър.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: