Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от патешки сърца с лук на тиган

Мезе от патешки сърца с лук на тиган

Мезе от патешки сърца с лук на тиган
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ето го мезенцето за днешната вечер - патешки сърца с лук на тиган"

Необходими продукти

  • доматен сок - 250 мл
  • патешки сърца - 500 грама
  • червено вино - 1 к.ч
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • червен пипер
  • бял пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патешките сърца през средата и ги почистете добре. Измийте ги в няколко води, след което ги нарежете.

Лука обелете и нарежете на средно големи парчета. Загрейте олиото в дълбок тиган и прибавете сърцата.

Когато се запържат леко, сипете виното и разбъркайте. Оставете да се готвят няколко минути, след което налейте доматения сок.

Оставете мезето да се готви на умерен огън. Когато течността от доматите се поизпари, прибавете лука.

Поръсете сърчицата с чубрицата, бульона и белия пипер. Когато останат на мазнина, свалете от огъня и сервирайте топли.

Мезето от патешки сърца с лук на тиган е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: