Печени свински ушички

Печени свински ушички
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"С много лимон сервирайте тези печени свински ушички като мезенце"

Необходими продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • свински уши - 1 кг
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинските уши и ги сложете в дълбока тенджера, сипете вода и посолете.

Варете на котлона на 45 мин. или до готовност. Отцеждане и нарежете на лентички.

Смесете в купичка лимоновия сок, соевия сос, червен пипер и пресования чесън. Разбъркайте и потопете ушите.

Изпечете свинските уши на скара или барбекю.

Сервирайте печените свински ушички с лимон.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: